Over mezelf

Als psychotherapeut voel ik mij nog elke dag als een vis in het water! Mijn professionele carrière startte ik, inmiddels bijna dertig jaar geleden, echter als journaliste en auteur. Ruim twintig jaar bestond mijn dagelijks werk vooral uit schrijven. Ik werkte voor veel verschillende bekende en minder bekende tijdschriften en als auteur schreef ik boeken voor uitgeverijen als Witsand en Lannoo. Gezins- en relatiethema’s, opvoeding en psychologie stonden daarbij altijd centraal. Na enkele pittige jaren van opnieuw studeren en een grondige omscholing, werd ik erkend psychotherapeut. Ik rondde met succes de vierjarige psychotherapie-opleiding af (Post-graduaat Integratieve opleiding tot Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving aan Educatieve Academie te Antwerpen). Dankzij nog een boeiend extra opleidingsjaar ‘relatietherapie’ mag ik mezelf ook ‘relatietherapeut’ noemen en ik ben ook erkend supervisor voor collega’s.  Schrijven doe ik nog steeds maar ik ben toch vooral acties als psychotherapeute, rekatietherapeute en supervisor in mijn eigen privé-praktijk, bij Exentra vzw en bij Coherent vzw www.coherentvzw.be

In mijn werk als integratief psychotherapeute werk ik ‘interactioneel’, wat betekent dat de dialoog tussen jou en mij centraal staat en dat ik me daarbij graag laat inspireren door een combinatie van verschillende psychotherapeutische stromingen (contextuele, systeemtherapie, Gestalt, Jungiaans,…) en ook nogal eens de hulp inroep van het transpersoonlijke en methodes als NLP, Voice Dialogue, Focussen en Mindfulness.

Ik begeleid heel wat koppels met relatie- en gezinsproblemen of bemiddelingsvragen, maar uietraard kan je ook individueel bij mij terecht. Ik zie vooral mensen die kampen met angst, perfectionisme en onzekerheid, zowel binnen hun relaties als op studie- of werkvlak. Ook met thema’s (de)motivatie, burn-out, bore out, impostersyndroom, faalangst en alle existentiële en levensvragen kun je bij mij terecht.

Ik ben verbonden aan de beroepsvereninging VVTIV (Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving)